Молоді підприємці до 25 років можуть отримати до 150 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу

Молоді підприємці до 25 років можуть отримати до 150 тисяч гривень на відкриття власного бізнесу

Мінекономіки запустило нову програму підтримки молодих підприємців через портал "Дія". Українці віком до 25 років можуть подати заявку на отримання гранту розміром до 150 тисяч гривень для відкриття власної справи. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Як повідомила міністерка економіки Юлія Свириденко, особливістю грантової програми для молоді є відсутність вимоги щодо створення додаткових робочих місць. Єдина умова після схвалення заявки – реєстрація ФОП.

Подати заявку можна онлайн через портал "Дія" у розділі "Грант на власну справу". Через три роки учасники програми зможуть повторно претендувати на грант за загальною програмою "Власна справа" розміром 250 тисяч гривень, але вже з умовою створення щонайменше двох робочих місць.

"Гранти для молоді у межах програми "Власна Справа" вже доступні через портал Дія. Якщо вам до 25 років, подавайте заявку на програму та отримуйте до 150 тис. грн на свій бізнес.  Гарант для молоді не має вимоги створення нових робочих місць. Після ухвалення позитивного рішення щодо виділення гранту, лише необхідно відкрити ФОП", - наголосила міністерка економіки Юлія Свириденко.

За даними міністерства, за два роки реалізації програми "Власна справа" держава вже надала понад 20 тисяч грантів на загальну суму близько 5 мільярдів гривень.

Нагадаємо, в одному з навчальних закладів Приморського району Одеси під час евакуації в укриття раптово померла 13-річна школярка. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, організатори саміту БРІКС попередили іноземних гостей про неможливість використання міжнародних банківських карток у рф та порадили натомість брати з собою долари або євро. 

Головне