Молдова скоротить чисельність персоналу посольства рф: в росії незадоволені

Молдова скоротить чисельність персоналу посольства рф: в росії незадоволені

В Молдові уряд постановив скоротити кількість акредитованих дипломатичних працівників у посольстві росії у Кишиневі. Про це повідомив міністр закордонних справ та європейської інтеграції Молдови Ніку Попеску.

Дане рішення, пояснили у Молдові, було ухвалено після розслідування журналістів. Вони виявили на даху російського посольства антени, які росіяни можуть використовуватись для прослуховування молдовських політиків.

"На наш погляд, дуже важливо, щоб дипломатичні служби не лише нашої країни, а і інших держав були націлені на розвиток добрих відносин, а не на дестабілізацію наших країн. Ми домовилися з інститутами та особами, які ухвалюють політичні рішення, про необхідність обмеження кількості російських дипломатів, акредитованих у Молдові. Це робиться для того, щоб у Молдові було менше осіб, які займаються дестабілізацією країни", - зазначив Ніку Попеску.

Також повідомляється, що російського посла у Молдові Олега Васнецова викликали в МЗС країни для пояснень після журналістського розслідування. Він заявив, що антени на даху посольства були встановлені дуже давно і багато з них уже іржаві. Російський дипломат назвав це приводом "для давно ухваленого рішення про скорочення дипломатичного персоналу". Також він звинуватив Молдову у підриві "можливості діалогу між двома країнами".

Як повідомляли "Ми-Україна", росія цієї весни намагалася повалити проєвропейський уряд у Молдові та привести до влади свої сили, повідомила президентка країни Мая Санду. Вона впевнена, що росіяни не полишать своїх спроб змінити владу у Молдові.

Головне