Моді в Україні: Пушкаренко пояснив, що означатиме візит індійського прем'єра

Моді в Україні: Пушкаренко пояснив, що означатиме візит індійського прем'єра

Візит індійського прем'єра Нарендри Моді в Україну означатиме, що Київ має прямий і міцний діалог з Глобальним Півднем. Про це в ефірі "Ми-Україна "розповів заступник Голови комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко. 

За його словами, зараз Україна намагається відновити дію міжнародного права. Зокрема, на це націлені і 10 пунктів Формули миру.

"Тому якщо цей візит все ж відбудеться, це може означати, що Глобальний Південь та його лідери, якими є Індія та Китай, хочуть бути залучені до процесу виходу з цієї страшної війни. І важливо сьогодні, що Індія була представлена на Глобальному Саміті миру попри всі намагання росії звузити коло учасників першого Саміту миру", - додав Пушкаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен обговорив необхідність миру в Україні з індійським колегою

Як відомо, 30 липня Міністерство закордонних справ України підтвердило, що ведеться робота над можливим візитом прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді в Україну. Речник відомства заявив, що "така робота над контактами, зустрічами, розмовами, візитами ведеться постійно". 

Ця заява МЗС України з'явилася після повідомлень індійських ЗМІ про те, що візит Моді може відбутися вже у серпні цього року. За їхньою інформацією, прем'єр-міністр Індії може прибути в Україну 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 14 червня президент Володимир Зеленський провів зустріч з індійським прем'єром Нарендрою Моді під час свого робочого візиту до Італії, де він брав участь у саміті країн "Великої сімки". 

 

 

Головне