Мобілізувати добровольців напряму можуть понад 130 бригад, - Генштаб

Мобілізувати добровольців напряму можуть понад 130 бригад, - Генштаб

Понад 130 бригад Збройних сил України вже можуть напряму мобілізувати добровольців, минаючи Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК). Про це повідомив начальник ГУП Генерального штабу ЗСУ Роман Горбач.

Він зазначив, що для цього військовозобов'язаним не потрібно звертатися у ТЦК та СП. 

"Їх більше 130. Це всі бойові бригади Сухопутних військ, Десантно-Штурмових військ, морської піхоти, Сил безпілотних систем і так далі. Можу сказати, що з прийняттям підзаконного нормативно-правового акта їх стало не менше, а ще більше, тому що в нас нещодавно були створені нові військові частини, наприклад Сил безпілотних систем, і цей перелік постійно розширюється", - зазначив полковник Генштабу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вересні в Україні загинула рекордна кількість російських військових, - британська розвідка

Водночас у Міноборони повідомили, що командири також можуть видавати направлення на проходження ВЛК для визначення придатності до служби. Генштаб ЗСУ отримав повноваження визначати військові частини, де буде проводитися призов резервістів та військовозобов'язаних.

Нагадаємо, ситуація на фронті залишається напруженою. Кількість бойових зіткнень за добу 7 жовтня зросла до 88. Найгарячіше зараз на Лиманському, Куп’янському, Покровському та Курахівському напрямках.

Як писав “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський нагородив військових Сил територіальної оборони державними нагородами, зокрема Золотою зіркою Героя України командира Юрія Жуковця.

Головне