Мобілізація в росії триває, щомісяця забирають близько 20 тисяч людей, - ГУР

Мобілізація в росії триває, щомісяця забирають близько 20 тисяч людей, - ГУР

Мобілізація в росії не припинилася, вона триває і щомісяця мобілізують близько 20 тисяч росіян. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

"Щодня і щомісяця ці заходи (мобілізаційні, - ред.) тривають. І щомісяця близько 20 тисяч осіб мобілізуються. Нещодавно мер Москви Сергій Собянін назвав цікаву цифру - 45 тисяч москвичів, які начебто перебувають на фронті. Перед цим ця цифра була 35 тисяч", - розповів Юсов.

При цьому він наголосив, що таким чином мер російської столиці фактично зізнався у тому, що всього за кілька місяців у Москві було додатково мобілізовано близько 10 тисяч людей. 

Також Юсов додав, що мобілізація в рф відбувається "в різний спосіб, різними методами". Йдеться, наголосив представник ГУР, саме про примусову мобілізацію. Проте дітей чиновників та олігархів вона не стосується, мобілізують лише тих, хто нещодавно отримав паспорт. 

"Це показник критеріїв отримання російського паспорта, що створює потенційну загрозу. З високою ймовірністю людина буде схоплена і відправлена на війну", - зазначив Юсов.

Разом з тим він нагадав, що окупанти, які хочуть зберегти свої життя, можуть здатися у полон.

Як повідомляли "Ми-Україна", від початку минулого року до російської армії окупанти зігнали 60 000 чоловіків з окупованих територій України.

Головне