Мобілізація засуджених може стати одним із інструментів поповнення лав ЗСУ, - Чернєв

Мобілізація засуджених може стати одним із інструментів поповнення лав ЗСУ, - Чернєв

Заступник голови Комітету ВРУ з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Єгор Чернєв висловив думку, що мобілізація засуджених може бути одним із засобів поповнення складів Збройних Сил України.

Про це він заявив у коментарі для "РБК-Україна".

На його думку, це може бути корисним інструментом. Проте, це повинна бути добровільна мобілізація, і керівники мають бути обов'язково згодні та готові працювати з цими людьми.

За його словами, на місцях є командири, які готові приймати засуджених у свої підрозділи, і також є засуджені, які виявили бажання приєднатися до Збройних Сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінився законопроєкт про мобілізацію: нові умови щодо обліку, призову, служби та звільнення

"В мене особисто є запити від командирів на місцях, які говорять, дайте мені такий ресурс, я знаю що з ним робити. З іншого боку є також звернення від засуджених, які відбувають покарання, які також говорять про те, що вони готові захищати Батьківщину. Я думаю, тут можна знайти рішення, яке буде влаштовувати всіх", - підкреслив Чернєв.

Нагадаєм, Верховна Рада України може розглянути новий законопроєкт про мобілізацію у першому читанні вже цього тижня.

Заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко розповів, що законопроєкт "видозмінився після редакції, проте в ньому залишається ще декілька позицій, які викликають жваві дискусії".

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у Нацполіції відреагували на ситуацію з полком особливого призначення у Дніпрі.

Головне