Мобілізація українців за кордоном та Крим в 2024: в Міноборони прокоментували інтерв'ю Умєрова Bild

Мобілізація українців за кордоном та Крим в 2024: в Міноборони прокоментували інтерв'ю Умєрова Bild

Німецьке видання Bild дещо перекрутило слова голови українського Міноборони Рустема Умєрова в інтерв'ю таблоїду. Про це в коментарі ЗМІ розповів керівник Управління преси та інформації оборонного відомства Ілларіон Павлюк.

Він наголосив на тому, що особисто був на цьому інтерв'ю. Павлюк зауважив, що стосовно повної деокупації українського Криму міністр не називав конкретних часових рамок. 

У тексті Bild вказано наступне: "Він (Умєров - ред.) навіть переконаний, що Кримський півострів, який був анексований росією у 2014 році, може бути звільнений наступного року". У відомстві зазначають, що дослівно міністр сказав: "Крим буде звільнено 100%. Це наша стратегічна мета" і не говорив про його визволення саме у 2024 році.  У коментарі виданню hromadske Павлюк додав, що попри те, що питання щодо термінів деокупації Умєрову ставили декілька разів, він точних дат не називав. 

Так само викривлено Bild подав інформацію і щодо мобілізації українців і за кордоном. Речник Міноборони зауважив, що відомство не працює над розробкою жодних механізмів призову у ЗС України з третіх країн. Павлюк додав, що Умєров говорив про рекрутинг та наголошував на важливості донесення до українців за кордоном, як важливо їм приєднатися до захисту Батьківщини. 

Як відомо, німецький таблоїд 21 грудня опублікував матеріал, який ґрунтується на інтерв'ю міністра оборони України Рустема Умєрова. У тексті жирним виділено, що він хоче відправити усіх українських чоловіків, які проживають за кордоном на фронт. Більш того, там зазначається, що оборонне відомство "погрожує санкціями тим, хто не виконає прохання". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зниження порогу до 25 років і військовий облік жінок: якою може бути мобілізація у 2024 році

Як писав "Ми-Україна" раніше, Командування Сухопутних військ ЗСУ заявило, що система "Оберіг" дозволить зменшити корупцію з боку призовників та ТЦК.

Головне