Міжнародна федерація журналістів призупинила членство рф: росіяни обурені

Міжнародна федерація журналістів призупинила членство рф: росіяни обурені

Російські журналісти більше не мають членства у Міжнародній федерації журналістів. Відповідне рішення ухвалив Виконавчий комітет МФЖ, заявив президент федерації Домінік Прадальє.

Членство спілки журналістів рф у МФЖ призупинили через те, що росіяни створили відділення на тимчасово окупованих територіях України.

"МФЖ - це організація, побудована на міжнародній солідарності, принципах співпраці між спілками-членами і повазі до прав усіх журналістів. Дії спілки журналістів росії зі створення чотирьох своїх представництв на анексованих українських територіях явно зруйнували цю солідарність і посіяли розбіжності", - наголосив Прадальє.

При цьому він закликав шукати шляхи, щоб надавати підтримку "незалежним журналістам у росії і за її межами".

У росії вже відреагували на рішення МФЖ та висловили своє обурення. Представники рф переконані, що цей крок лише нашкодить Міжнародній федерації журналістів, бо вона залишиться без членських внесків рф.

За даними Національної спілки журналістів України, за 11 місяців війни російські загарбники вбили 47 працівників ЗМІ. Щонайменше восьмеро з них були вбиті під час виконання своїх професійних обов’язків. 

Як повідомляли "Ми-Україна", кореспондентка та редакторка телеканалу “Ми-Україна” Анжела Слободян дала свідчення у громадському суді в Гаазі, де розповіла про російський полон та злочини росіян в Україні.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило про підготовку окупантами інформаційно-психологічних операцій та фейкових новин проти України. Для своїх цілей рф вирішила використати українських журналістів.

Головне