Місцева влада може закуповувати засоби РЕБ для захисту від ракет та дронів, - Ігнат

Місцева влада може закуповувати засоби РЕБ для захисту від ракет та дронів, - Ігнат

Місцева влада може закуповувати засоби радіоелектронної боротьби (РЕБ) у цивільних виробників для захисту своїх громад від ракет та дронів.

Про це завив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі національного марафону "Єдині новини". За його словами, наразі існує велика кількість цивільних підприємств, які долучені до виготовлення систем РЕБ.

"Сьогодні у цьому напрямку ведеться активна робота. І це те, що можуть закупляти місцеві громади, тобто залучати ресурс для того, щоб зберегти життя. Зброю ж не купиш, стрілецьку, гармати, і ППО не купиш. А РЕБ працює проти дронів і може впливати на засоби повітряного нападу противника", - розповів Ігнат.

Він також зазначив, що РЕБ може допомогти відвести ракету, яка внаслідок цього не долетить до своєї цілі.

При цьому керівники деяких компаній вже думають про те, як можуть захистити свої об’єкти від атак з боку окупаційних військ.

"За цим майбутнє. Не потрібно витрачати дорогі ракети, якщо можна таким чином зупинити ворога", - додав речник Повітряних сил.

Нагадаємо, посилення протиповітряної оборони сусідніми країнами свідчить про те, що до них "щось залітало", розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські ракети стають дедалі гіршими. Особливо добре це стало зрозуміло під час останньої ракетної атаки рф 13 січня, розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Головне