Мінус Ту-22м3: в росії впав стратегічний бомбардувальник

Мінус Ту-22м3: в росії впав стратегічний бомбардувальник

Один зі стратегічних бомбардувальників-ракетоносців Ту-22М3 ВКС рф розбився 19 квітня вранці. Борт впав в районі хутора Богомолов Ставропольського краю.

Подію підтвердило російське оборонне відомство. В Міноборони рф заявили, що літак як раз повертався у пункт базування після "виконання бойового завдання". 

"Льотчики катапультувалися, 3 члени екіпажу евакуйовано групою пошуку та рятування, зараз триває пошук одного льотчика", - цитують ЗМІ заяву міністерства.

Російське командування говорить, що падіння Ту-22М3 пов'язане з "технічною несправністю". Снарядів на борту в момент авіакатастрофи, за його заявами, не було. 

Як відомо, росіяни вранці 19 квітня з трьох бомбардувальників такого типу завдавали ракетних ударів по українських мирних містах.

Нагадаємо, окупанти вночі та зранку 19 квітня масовано вгатили по Дніпру та області. Попередньо, над Дніпропетровщиною було збито 11 ракет, не минулось без влучань. Внаслідок удару є поранені та загиблі, зокрема у Дніпрі та Синельниковому. В результаті обстрілу в обласному центрі виникла пожежа у п'ятиповерховому будинку, будівля частково зруйнована, а під завалами шукають людей. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, 17 квітня українська воєнна розвідка розповіла про ліквідацію чергового ворожого літального апарату на території росії. Йдеться про багатоцільовий вертоліт Мі-8. Від початку широкомасштабного російського вторгнення зусиллями Сил оборони було знищено вже 325 вертольотів та 347 літаків армії рф. Лише минулої бойової доби 18 квітня українські захисники знищили 870 російських окупантів. Загальні втрати рф у війні проти України складають 457 830 осіб.

 

Головне