Мінцифри пропонує ввести податок на криптовалюту

Мінцифри пропонує ввести податок на криптовалюту

Парламент у пʼятницю, 17 листопада, зареєстрував альтернативний проєкт закону про врегулювання обороту віртуальних активів в Україні. Про це інформує Мінцифра.

Відомо, що проєкт закону пропонується введення 5% податку для громадян на криптовалюту.

"Для фізичних осіб податкова встановить 5% податок на доходи з криптовалюти впродовж перших 3 років, а потім збільшити до 9% ставку податку. Через 8 років податкова пропонує встановити загальну ставку податку на рівні 18%". - йдеться в повідомленні.

Крім того, для провайдерів послуг з криптовалютою пропонується встановити загальну ставку 18% податку на прибуток. 

Варто зауважити, що юридичні особи звільняються від сплати ПДВ. 

Також законопроект:

  • Визначить правовий статус віртуальних активів.
  • Упровадить класифікацію цифрових активів та послуг у цій сфері, які адаптуються з європейськими стандартами регулювання криптоактивів Markets in Crypto Assets (МiСА)
  • Створить інноваційну зону, у якій упродовж трьох років можна буде працювати без попередньої авторизації
  • Адаптує рекомендації FATF щодо фінансового моніторингу ринку віртуальних активів.

Нагадаємо, що після ухвалення бюджету на 2024 рік із новими розмірами прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати, остаточно зрозумілими є основні ставки податків та зборів. Коли їх сплачувати та як про це звітувати у наступному році

Як повідомляли "Ми-Україна", Верховна Рада ухвалила закони про бюджет-2024 та повернення податкових перевірок з 1 грудня, відкривши шлях до нового траншу та перегляду програми із Міжнародним валютним фондом. Чому ця співпраця важлива і відчутна для українців.

Головне