"Мінськ" і "Ростов" тепер деталі: Гуменюк оцінила пошкодження російських кораблів у Севастополі

Керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк дала оцінку ушкодженням, яких днями в окупованому Севастополі зазнали кораблі рф.

В ефірі марафону "Єдні новини" вона зазначила, що терористи навряд вже зможуть використати їх як учасників Чорноморського флоту, адже великий десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону" зазнали суттєвих уражень.

"Тим більше що потужності, де ремонтувалися ці дві одиниці, дуже суттєво постраждали, і більше такої можливості поблизу немає. Потрібна складна логістична операція - і чи буде вона вартувати того, що буде на виході - навряд чи", - зазначила Гуменюк.

Як відомо, у ніч на 13 вересня українські захисники завдали ураження по російських кораблях у Севастополі. За оцінкою британського Міноборони, ВДК “Мінськ” “майже напевно був функціонально зруйнований”, а підводний човен “Ростов-на-Дону”, “швидше за все, зазнав катастрофічних ушкоджень”. У ССО розкрили деталі спецоперації.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов наголосив, що скільки б окупанти не галасували стосовно обстрілів удари по Криму будуть продовжуватися. Він наголосив, що український півострів у будь-якому разі буде визволений тим способом, “який ми вважаємо за необхідне”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в ОК "Південь" повідомили про знищення майже 20 окупантів, трьох човнів та п'яти великокаліберних гармат за добу.

Головне