Міноборони планує відкрити 27 центрів рекрутингу в першому півріччі 2024 року

Міноборони планує відкрити 27 центрів рекрутингу в першому півріччі 2024 року

В Україні протягом першої половини 2024 року планується відкрити 27 нових рекрутингових центрів до Збройних сил України. Про це повідомив Олексій Бежевець, уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу.

За його словами, у цих центрах надаватимуть відповіді на питання щодо доступних військових частин, вакансій та місць служби.

"Наша мета створити мережу таких центрів, щоб кожна людина, яка шукає себе як захисник вітчизни, яка розуміє, що треба долучатися до захисту вітчизни, могла сюди прийти і зʼясувати всі повʼязані з цим питання. Рекрутинг — це найперше про добровільне долучення до захисту батьківщини. Це перша вхідна точка між громадянином і ЗСУ", - зазначив Бежевець.

У міністерстві також повідомили, що з 19 березня у Запоріжжі запрацював другий рекрутинговий центр в Україні до ЗСУ. Цей центр функціонуватиме як консультативно-інформаційний офіс, який надасть супровід охочим вступити до Збройних сил.

"Наразі найбільший запит спостерігається на операторів БПЛА, водіїв-механіків, медиків, фахівців сфери IT та інших категорій професій, чиї знання та вміння потрібні у Силах оборони держави", - йдеться у повідомленні.

Центр у Запоріжжі пропонує різноманітні вакансії, зокрема в підрозділах сил ТРО, Нацгвардії та Морській піхоті.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Швеція схвалила передачу Україні бойових катерів, снарядів та протитанкових ракет.

Головне