Міноборони планує обмеження супутникової зйомки території України

Міноборони планує обмеження супутникової зйомки території України

Міністерство оборони України співпрацюватиме з однією із супутниковою компанією з метою обмеження зйомки території України в умовах воєнного стану. 

Про це повідомляє заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в Telegram.  

Назва супутникової компанії не розголошується з міркувань безпеки.

“Щодня супутникові компанії проводять зйомки території України. Ці зображення можуть бути використані ворогом”, - зазначила Черногоренко.

Метою співпраці є розробка механізму, який дозволить обмежити доступ до супутникових знімків України.

“Ця співпраця має стати прикладом для інших супутникових компаній”, - підкреслила заступниця міністра оборони.

Важливо зауважити, що Міноборони планує продовжити контракт з супутниковою компанією. задля замовлення актуальних знімків території країни в цілях оборони та безпеки.

Раніше начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявляв, що існує ймовірність того, що російські військові купують супутникові знімки об'єктів в Україні в американських компаній для використання їх при здійсненні ударів. 

Видання The Atlantic, посилаючись на українське військове джерело, повідомляло, що дальні удари крилатими ракетами рф, ймовірно здійснюються з використанням супутникових знімків, наданих американськими компаніями. 

"Близько півроку тому ми не могли уявити, що приватні компанії будуть продавати такі зображення в чутливих районах. Але зараз важко повірити, що такі збіги є випадковими", -  заявив Буданов.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у NASA повідомили, що 6 травня з космодрому у Флориді стартуватиме космічний корабель Boeing Starliner, який має доставити астрономів на Міжнародну космічну станцію.

Головне