Міноборони Німеччини просить уряд додатково виділити Україні майже 4 млрд євро - Bild

Міноборони Німеччини просить уряд додатково виділити Україні майже 4 млрд євро - Bild

Міністерство оборони Німеччини запросило у свого уряду додатково 3,8 мільярдів євро для надання допомоги Україні цього фінансового року. Про це повідомила німецька газета Bild.

Йдеться про 3,8 мільярдів євро, які підуть на допомогу Україні вже цього фінансового року.

За інформацією джерел Bild, із наявних 7,1 мільярдів євро, які уряд Німеччини виділив на військову підтримку України цього року, майже все розподілено. На закупівлю нової зброї та боєприпасів лишається всього 300 мільйонів.

Міністерство фінансів Німеччини, як наголошує газета, підтримує і не проти виділення додаткових грошей для України.

"Німеччина не має зазнати невдачі у зміцненні оборони України. Якщо можливо, ми маємо поставити більше озброєнь цього року. Якщо в уряді вдасться досягти консенсусу, ми знайдемо шляхи вирішення цього фінансового року", — заявило відомство.

Нагадаємо, Збройні Сили України частково повернули позиції, захоплені ворогом на Харківщині. Про це повідомив командир батальйону ударних БПЛА "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у російському місті Слов'янськ-на-Кубані Краснодарського краю безпілотник упав на території нафтопереробного заводу. Про це повідомив оперативний штаб Краснодарського краю росії.
 

 

 

Головне