Міністр закордонних справ Чехії назвав росіян "сміттям людства"

Міністр закордонних справ Чехії назвав росіян

Очільник чеського МЗС Ян Ліпавський висловив рішучу позицію щодо російського ракетного удару лікарні "Охматдит" у Києві. За цей обстріл дипломат назвав росіян "сміттям людства".

На додачу до цього, міністр віддав розпорядження викликати російського посла Александра Змєєвського до МЗС Чехії. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський удар повʼязаний з двома міжнародними подіями - Кулеба пояснив

Нагадаємо, на масований пуск ракет по Києву, зокрема по лікарні "Охматдит", відреагувало багато країн. Так, в естонському МЗС заявили, що "постійний член Ради Безпеки ООН щойно розбомбив дитячу лікарню в Києві", а прем'єрка країни додала, що цей випадок є "нагадуванням про те, чому ми повинні підтримувати Україну і чому відверті російські воєнні злочинці повинні бути притягнуті до відповідальності”. Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс написав, що "Путін вітає саміт НАТО бомбардуванням дитячої лікарні, як наче були потрібні якісь роз’яснення, чому Україна має отримати всю можливу підтримку зараз, та реальні гарантії безпеки в майбутньому”. Міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс засудив ракетний удар по Україні, назвавши його “боягузливим нападом на дитячу лікарню”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів, що росіяни, користуючись своїм статусом голови Ради безпеки ООН, намагались заблокувати участь України у засіданні через удар по "Охматдиту".

Головне