Міністр оборони Китаю їде з візитом до Москви та Мінська

Міністр оборони Китаю їде з візитом до Москви та Мінська

Член Держради і міністр національної оборони Китаю Лі Шанфу їде з візитом до Москви та Мінська. У росії він візьме участь в 11-тій Московській конференції з міжнародної безпеки.

Про це повідомило Міністерство оборони КНР, передає NBD. Як зазначається, у російській столиці Лі виступить на конференції та зустрінеться з військовими і політичними лідерами рф. Водночас під час візиту до Білорусі китайський міністр проведе переговори з державним і військовим керівництвом країни та відвідає військові частини білоруських збройних сил.

При цьому останнім часом Китай і США відновили діалоги на високому рівні за критично важливими напрямками. Зокрема, йдеться про діалог між зовнішньополітичними та фінансовими відомствами та кліматичний діалог.

Водночас Пекін відмовляється поновлювати контакти між очільниками оборонних відомств. Китай вимагає від американської сторони скасувати санкції проти Лі Шанфу, накладені на нього ще до призначення на посаду міністра.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден планує здійснити візит у В’єтнам, щоб зміцнити вплив США в регіоні та протистояти Китаю. Раніше Байден заявив, що президент В’єтнаму хоче з ним зустрітися.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати та Японія домовляться про спільну роботу над розробкою та створенням ракети-перехоплювача для гіперзвукових загроз з боку рф, Китаю та КНДР. Як відомо, на відміну від типових балістичних боєголовок, що летять за передбачуваними траєкторіями до своїх цілей, гіперзвукові снаряди можуть змінювати курс, що ускладнює націлювання. Майбутня угода стане другим випадком співпраці Вашингтона та Токіо в галузі технологій ПРО. 

Головне