Мінфін: уряд вирішив скоротити кількість держслужбовців на понад 19 тисяч

Мінфін: уряд вирішив скоротити кількість держслужбовців на понад 19 тисяч

Міністерство фінансів України ініціювало зміни до умов оплати держслужбовців. Про це повідомив заступник міністра фінансів України Роман Єрмоличев.

З 1 квітня цього року кількість штатних посад в системі державних органів скоротиться на 19,3 тисячі. Це пов'язано із проблематикою нерівних умов у цій системі. 

"В одному зі структурних підрозділів облдержадміністрації у працівника відділу бухгалтерського обліку оклад становив 11 тисяч гривень, а надбавка ‒ 620 %, заробітна плата цього працівника зростала автоматично у шість разів. Тому уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади", ‒ пояснив Єрмоличев.

У Мінфіні побачили, що у деяких органів стимулюючі надбавки були необмежених розмірів або окремим працівникам необґрунтовано встановлено занадто великі доплати.

"Вакантні посади за системою оплати праці, що діяла у 2023 році та раніше, мали важливу роль для міністерств. Адже, коли у відомствах була значна кількість вакансій, а фонд оплати праці рахувався за граничною чисельністю, це створювало передумови його економії та призводило до виплат більшої заробітної плати", — сказав Єрмоличев.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки Верховного Головнокомандувача 18 березня. 

За словами глави держави, у ході засідання він заслухав детальний звіт з зони бойових дій.

Як писали "Ми-Україна" раніше, легіон "Свобода Росії" продовжує вести бойові дії на території російської федерації. Під час одного з боєзавдань бійцям Легіону вдалося знищити склад боєприпасів у Курській області.

"Гарно палає... Знищили склад БК путінської армії у Тьоткіному. Далі буде", - прокоментувати в Легіоні відео знищення складу ворожого БК.

Головне