Міненерго: рф свідомо спрямовує ракети та "шахеди" над територією українських АЕС

Міненерго: рф свідомо спрямовує ракети та

російська федерація свідомо піддає небезпеці обʼєкти атомної генерації, спрямовуючи ракети і безпілотники над територією українських атомних електростанцій. Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Відомо, що під час російського обстрілу ворожий дрон пролетів у безпосередній близькості з промисловим майданчиком однієї з діючих атомних електростанцій. Своїми діями противник загрожує радіаційній безпеці не лише України, але усього Європейському Союзу.

"Це далеко не перший випадок, коли російський дрон чи ракета пролітає безпосередньо над діючим ядерним обʼєктом. Є всі підстави вважати, що країна-агресор свідомо прокладає маршрути дронів та ракет над АЕС, створюючи загрозу для радіаційної безпеки регіону", - розповів перший заступник міністра енергетики Юрій Шейко.

Варто зауважити, що Міністерство енергетики проінформувало Міжнародну агенцію з атомної енергії  (МАГАТЕ) та Координаційну раду міністрів енергетики країн ЄС про чергове грубе порушення росією вимог атомної та радіаційної безпеки.

"Україна робить усе можливе для захисту атомних електростанцій і безпечної  їх експлуатації в умовах постійних атак росії на енергетичну інфраструктуру, зокрема на підстанції, від яких прямо залежить режим роботи АЕС. Росія також продовжує незаконну окупацію Запорізької АЕС, яку використовує для шантажу всього цивілізованого світу. Потрібна чітка реакція партнерів на кожен такий прояв нехтування росією інтересами безпеки світу", – наголосили у Міністерстві енергетики. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, перенесення повітряних ліній електропередач під землю розглядається як один із можливих варіантів захисту енергетичної інфраструктури України від постійних атак росії. 

 

 

Головне