Ми не становимо загрози Білорусі: в ДПСУ відреагували на закиди Мінська

Ми не становимо загрози Білорусі: в ДПСУ відреагували на закиди Мінська

Україна продовжує зміцнювати оборону на північному кордоні, попри закиди Мінська щодо нібито загроз з боку нашої держави. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. 

Він зазначив, що протягом тижня Мінськ скаржиться на нібито загрози з боку України, ігноруючи той факт, що саме Білорусь надала свою територію рф для повномасштабного вторгнення в Україну.

Речник ДПСУ наголосив, що білоруський напрямок залишатиметься потенційно небезпечним, доки Білорусь перебуває під впливом Кремля.

"Напрямок Білорусі для нас залишатиметься загрозливим поки РБ залишатиметься в орбіті впливу росії. І ми продовжимо нарощувати наші оборонні спроможності. Ми виключно обороняємося, ми не становимо загрози Білорусі в плані наступу або будь-яких атак, але звісно, що ми даватимемо відсіч всім ворогам, які спробують зайти на нашу територію", - наголосив він.

На думку Демченка, заяви білоруської сторони є маніпуляціями та інформаційними провокаціями, спрямованими на перекладання відповідальності на Україну. Він припустив, що Білорусь може використовувати ці заяви для виправдання можливих майбутніх агресивних дій.

У ДПСУ підкреслили, що провідне завдання України - це оборона та запобігання вторгненню на свою територію, навіть якщо Білорусь посилить підтримку Москви або спробує більш активно використовувати свої сили проти України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, білоруський військовий командувач Андрій Северинчик 29 червня заявив, що Мінськ вживає заходів для зміцнення своєї протиповітряної оборони вздовж кордону з Україною.

Головне