"Ми їх заарештовуємо, а не розстрілюємо": ЦАХАЛ взяв понад 1000 полонених у Газі

Армія оборони Ізраїлю взяла в полон більш як 1000 осіб у ході війни проти угруповання ХАМАС на території Сектору Гази. Про це розповів начальник Генерального штабу ЦАХАЛ Герці Га-Леві, пише Reuters. 

"Ми отримуємо багато інформації від бранців, яких у нас вже більше тисячі", - зазначив він. 

Глава Генштабу також наголосив на тому, що бійці Армії оборони не відкривають вогонь на ураження, коли комбатанти складають зброю і піднімають руки - "ми їх заарештовуємо, а не розстрілюємо".

Цей коментар був зроблений Га-Леві невдовзі після того як стало відомо про загибель у Секторі Гази трьох ізраїльських заручників, захоплений бойовиками ХАМАС 7 жовтня. Цих людей помилково вбили солдати ЦАХАЛ. Їх тіла з поля бою забрали та доставили в Ізраїль, де їх і було ідентифіковано. Загиблими виявились Самер Талалка, Йотам Хаїм та Алона Шамріза. Усіх трьох було викрадено терористами з кібуца Кфар-Аза. Дані уряду Ізраїлю свідчать про те, що ХАМАС все ще утримує 137 бранців.

Нагадаємо, в південній частині Смуги Гази 13 грудня в ході ізраїльських бомбардувань загинув французький дипломат зовнішньополітичного відомства країни. МЗС Франції засудило атаку на житловий будинок, де проживали цивільні, та вимагає, аби влада Ізраїлю якнайшвидше надала інформацію про обставини цього удару.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 грудня Україна повідомила про завершення евакуації своїх громадян з Сектору Гази. Після декількох етапів евакуації, додому повернулись 304 особи.

Головне