Мешканців Київського та Харківського регіону закликали вступати в "Гвардію наступу"

Мешканців Київського та Харківського регіону закликали вступати в

У Київській та Харківській областях сформують "Гвардію наступу". У бригади залучатимуть добровольців, які пройдуть відповідні навчання.

Про створення бригади на Київщині повідомила прес-служба поліції регіону в Telegram-каналі. Тимчасово виконуючий обов'язки голови Київської ОДА Дмитро Назаренко, начальник ГУ Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов, командир Першої Президентської бригади оперативного призначення ім. гетьмана Петра Дорошенка Північного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України полковник Микола Мішакін записали спільне відеозвернення до мешканців Київського регіону.

"Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування кількох додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Вони мають зміцнити наші сили під час майбутнього наступу", - наголосили в поліції.

Про набір добровольців у "Гвардію наступу" повідомив також голова обласної військової адміністрації Харківської області Олег Синєгубов у Telegram-каналі. За його словами, вони постійно підвищують обороноздатність регіону і зміцнюють оборонні споруди. Хоча бійці Збройних сил України готові до будь-якого розвитку подій, "для відвоювання захоплених територій Силам оборони потрібне підсилення".

"Війна триває. 29 населених пунктів Харківщини все ще перебувають під окупацією. Ворог майже щодня обстрілює наші міста та села. Потерпає передусім цивільне населення", - пояснив мешканцям голова ОВА.

Синєгубов зазначив, що на спільному брифінгу з очільником ГУ Нацполіції в Харківській області Володимиром Тимошком, заступником начальника Східного теруправління Нацгвардії Сергієм Ховайло та в.о. начальника 4-го прикордонного загону Олександром Михайлюком було оголошено про старт на Харківщині національної кампанії "Гвардії наступу".

Він розповів, що буде створено вісім нових бригад на базі Нацполіції, Нацгвардії та Держприкордонслужби. Бригади будуть формуватися виключно з добровольців, які пройдуть відповідний вишкіл та отримають сучасне озброєння. Добровольці вже зараз можуть записатися до нових бригад в п'яти ЦНАПах Харківської області.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, начальник управління персоналу штабу командування Сухопутних військ ЗСУ полковник Роман Горбач розповів, що обмежено придатних за станом здоров’я військовозобов’язаних можуть мобілізувати. Служба проходитиме не в бойових частинах.

Також "Ми-Україна" розповіли, як роботодавцям бронювати військовозобов'язаних осіб від мобілізації за новими правилами.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.