Мерія Енергодара радить мешканцям міста якнайшвидше виїхати

Мерія Енергодара радить мешканцям міста якнайшвидше виїхати

Ситуація на Запорізькій АЕС може вийти з-під контролю у будь-який момент, тож міська влада радить мешканцям прилеглого Енергодара залишити місто.

Відповідну заяву зробив перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк у коментарі проєкту "Новини Приазов'я"

"Нічого не міняється за весь рік окупації, який вони (російські військові – ред.) знаходяться там. На предмет того, можуть чи не можуть вони погрожувати аварією (на ЗАЕС)? Звичайно, відвертих погроз немає, але те, як експлуатується станція, через те, що там зроблені склади техніки, боєприпасів – на території станції, то, зрозуміло, що ситуація в будь-який час може вийти з-під контролю і бути критичною", - розповів Самойдюк.

За словами заступника мера, за будь-якої можливості необхідно залишити Енергодар і територію навколо міста.

Тим, для кого виїзд неможливий наразі, радять, якщо є власний транспорт, тримати його повністю заправленим. Мають бути тривожні валізи, зібрані документи, більш коштовні речі та засоби виживання на перший час.

"Тому що, якщо ситуація вийде з-під контролю, то можемо розраховувати, що вони (окупанти – ред.) будуть зобов’язані та змушені дати "коридори" для виїзду населення з такої території", – додав Самойдюк.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, голова Запорізької ОВА Юрій Малашко розповів, що ситуація на Запорізькій АЕС з огляду на підрив Каховської ГЕС є стабільною. Загрози водозабезпеченню Запоріжжя немає.

Також підрив росіянами Каховської ГЕС може мати негативні наслідки для Запорізької АЕС, проте ситуація контрольована. Вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС. У разі зміни ситуації “Енергоатом” обіцяє оперативно повідомити про стан справ.

Головне