Мельник: У Вільнюсі буде крок назустріч нашому членству в НАТО

Мельник: У Вільнюсі буде крок назустріч нашому членству в НАТО

У Вільнюсі під час саміту Північноатлантичного альянсу партнери зроблять крок назустріч членству України в НАТО.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Андрій Мельник в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Я думаю, тут буде якийсь варіант, про який ми ще сьогодні не знаємо, над яким ведуться переговори. Очевидно, що це буде крок на зустріч нашому членству. Як він виглядатиме – поки що казати зарано. У нас ще є час, щоб цей крок справді виглядав переконливо, а не був лише виправданням того, що політичне рішення про вступ поки, на жаль, не може бути ухвалене нашими союзниками", - розповів Мельник.

Нагадаємо, польський Сейм ухвалив резолюцію на підтримку вступу України в НАТО. Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук також повідомив, що резолюція наголошує – Україна не просто захищає свою державність, також вона захищає спільні цінності, такі як демократія і порядок, заснований на міжнародному праві.

Крім того у Польщі переконані, що вступ України буде вигідним для НАТО з військової точки зору.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Європарламент у п’ятницю, 15 червня, ухвалив резолюцію на підтримку України. У ній, зокрема, закликано країн-членів НАТО почати процес прийняття України до НАТО після закінчення війни. Як зазначається, резолюцію схвалили 425 голосами “за”, 38 “проти” та 42 утрималися. Депутати висловили надію, що “процес вступу розпочнеться після закінчення війни та завершиться якомога швидше”.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.