Маск зірвав масштабну операцію СБУ у 2022 році: що відомо

Маск зірвав масштабну операцію СБУ у 2022 році: що відомо

Ілон Маск відключив Starlink, коли 17 вересня 2022 року п’ять бортів наближалися до фрегата "Адмірал Макаров", пише "Українська Правда".

Відомо, що віце-прем'єр Михайло Федоров намагався переконати Маска повернути Starlink через який керували дронами, але мільярдер не слухав. Назад повернулися тільки два борти, а "Адмірал Макаров" залишився цілим.

Варто зауважити, що завдяки інформації, яку надали дрони, буквально через місяць вдалося вдарити по Севастополю.

Під час першої дистанційної морської операції Сил оборони надводними дронами на певному етапі особисто керував командувач Військово-морських сил ЗСУ віце-адмірал Олексій Неїжпапа.

"Це була перша в історії дистанційна морська операція. Надводні дрони отримали бойове хрещення. Але саме тоді ми зрозуміли, що вони мають бути більшими та нести більше вибухівки, щоб це було ефективне ураження", - розповів один із членів команди розробників морських дронів.

Нагадаємо, що американський мільярдер Ілон Маск звернувся до рекламодавців, які відмовились від рекламних послуг соцмережі Х (раніше Twitter). Його звернення, озвучене в ході виступу на заході The New York Times DealBook, було переповнене ненормативною лексикою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, компанія SpaceX успішно вивела на низьку навколоземну орбіту два супутники для радіолокаційної розвідки, які призначені для німецьких військових у рамках місії SARah-2.

Головне