Маск спростував повідомлення, що обмежив роботу Starlink біля Криму

Маск спростував повідомлення, що обмежив роботу Starlink біля Криму

Маск спростував повідомлення, що у 2022 році обмежив роботу Starlink біля берегів Криму та зірвав атаку Києва. Про це він повідомив у соцмережах.

За його словами, система Starlink у цьому районі і так не була доступною. При цьому він визнав, що отримав від України екстрений запит активувати зв'язок усім шляхом прямування до Севастополя, але відповів відмовою.

"Якби я погодився на їхнє прохання, то SpaceX стала б явним співучасником великого військового акту та ескалації конфлікту", - написав Маск.

Раніше , повідомляли, що Ілон Маск таємно наказав своїм інженерам відключити Starlink у районі кримського узбережжя минулого року, щоб зірвати таємний напад України на російський військовий флот.

Про це йдеться в уривку з нової біографічної книги про ексцентричного мільярдера, передає CNN.

Коли українські підводні безпілотники, начинені вибухівкою, наблизилися до російського флоту, вони "втратили зв'язок і нешкідливо прибилися до берега", — пише автор книги Волтер Айзексон.

Рішення було продиктовано страхом, що росія відповість на напад України на Крим ядерною зброєю.

Як писали "Ми-Україна" раніше, за даними Пентагону, супутниковий зв’язок “життєво важливий елементом у загальній мережі зв’язку України. Саме тому Сполучені Штати уклали контракт зі Starlink щодо надання необхідних послуг.

“З міркувань оперативної безпеки і через критичний характер цих систем ми не маємо додаткової інформації щодо конкретних можливостей, контрактів або партнерів, які ми могли б надати станом на зараз”, – наголосили в Пентагоні.

Головне