Маск пообіцяв щоденно роздавати по $1 млн серед тих, хто підпише його петицію

Маск пообіцяв щоденно роздавати по $1 млн серед тих, хто підпише його петицію

Ілон Маск, мільярдер і засновник Tesla, 19 жовтня оголосив про щоденну виплату 1 мільйона доларів до листопадових виборів тим, хто підпише його онлайн-петицію на підтримку Першої та Другої поправок до Конституції. Про це пише Reuters. 

Свою обіцянку Маск виконав того ж дня. Під час заходу в Пенсільванії, організованого для прихильників кандидата-республіканця Дональда Трампа, він вручив чек на мільйон доларів одному з учасників - Джону Дрееру.

"До речі, Джон про це не мав жодного уявлення. Тож, у будь-якому випадку, будь ласка", - зауважив Маск під час передачі чеку. 

Видання наголошує, що цей крок мільярдера є частиною його ширшої стратегії щодо впливу на президентські перегони між Трампом та його суперницею від демократів Камалою Гарріс. Для підтримки кампанії республіканця Маск заснував політичний комітет America PAC, який займається мобілізацією та реєстрацією виборців у ключових штатах.

Петиція, яку пропонує підписати Маск, містить текст: "Перша та Друга поправки гарантують свободу слова та право на носіння зброї. Підписуючись нижче, я висловлюю свою підтримку Першій та Другій поправкам".

Люди, які ставлять свій підпис під нею, дають дозвіл America PAC збирати свої контактні дані, як потенційних виборців, для подальшої мобілізації на підтримку Трампа.

Під час низки останніх заходів у Пенсільванії мільярдер змальовував виборцям похмуру картину можливих наслідків виборів президента США 5 листопада. Він закликав людей голосувати достроково.

Маск під час цих зустрічей робив різкі заяви, зокрема говорив, що якшо переможе Гарріс, то ці вибори для США стануть останніми. Він стверджував, що два замахи на Трампа нібито доводять його здатність порушувати статус-кво способами, недоступними для його опоненки.

"Вбивство маріонетки є безглуздим", - заявив мільярдер.

Як писав "Ми-Україна" раніше, американські ЗМІ дізнались, що Ілон Маск виділив 75 млн доларів на підтримку Трампа за три місяці.

Головне