Маркарова відповіла, чи забороняли США Україні бити по російських НПЗ

Маркарова відповіла, чи забороняли США Україні бити по російських НПЗ

Американські посадовці не звертались до України із проханням не завдавати ударів по нафтопереробних потужностях росії. На цьому в інтерв'ю "Європейській правді" наголосила надзвичайна та повноважна амбасадорка України в США Оксана Маркарова.

Вона зауважила, що жодних офіційних заяв з цього приводу не було. При цьому пані посол додала, що Вашингтон виступив проти використання американської зброї за межами України.

"У нас є обмеження від наших партнерів, які не хотіли б, щоб їхня зброя використовувалася за межами України. Але на всій території України, включно з Кримом і всіма іншими окупованими територіями, ми повинні знищувати як логістичні хаби, так і війська агресора", - пояснила Маркарова.

Як відомо, на початку квітня після серії прицільних "прильотів" по російських об'єктах нафтопереробної галузі у Пентагоні заявили, що не надавали Україні зброю для цих ударів. В американському Міноборони заявили, що США зосереджені на підтримці України та її можливостей, однак для ударів по території рф озброєння Києву не надають.

Як писав "Ми-Україна" раніще, вранці 24 квітня у Смоленській області рф після "нальоту" безпілотників спалахнули об'єкти паливо-енергетичного комплексу, а у Липецьку - здійснена евакуація з низки районів. В частині місцевих пабліків зазначають, що атаки у Смоленській області зазнала нафтобаза, в інших - говорять, що постраждав НПЗ у Ярцевському районі. Також сьогодні палав нафтопереробний завод і у Воронезькій області.

 

 

Головне