"Манчестер Сіті" обіграв "Інтер" і вперше виграв Лігу чемпіонів

Англійський футбольний клуб "Манчестер Сіті" став переможцем сезону Ліги чемпіонів УЄФА 2022/23. У фіналі клуб з мінімальним рахунком 1:0 обіграв італійську команду "Інтер".

Про це повідомило видання "Суспільне". Як зазначається, перший тайм матчу пройшов майже без моментів. Чи не єдина нагода була у Ерліна Голана - він пробивав з-меж штрафної, але не обіграв воротаря "Інтера".

Водночас у першому таймі травми зазнав півзахисник і лідер "Ман Сіті" Кевін де Брейне. Через це його довелося замінити.

Англійський клуб переважав суперника за володінням. Однак особливо небезпечних моментів він не створював.

Єдиний гол у матчі забив "Манчестер Сіті". На 68-й хвилині гри довга атака англійців закінчилася прострілом у штрафну, захисники "Інтера" вибили м'яч, але точно на ногу Родрі – півзахисник "Ман Сіті" пробив повз воротаря у ближній кут, 1:0.

До того ж "Інтер" мав кілька нагод відігратися за останні 20 хвилин. Одного разу м'яч влучив у перекладину, а на 89-й хвилині воротар "Ман Сіті" Едерсон ногою відбив м'яч після удару впритул від Ромелу Лукаку.

"Манчестер Сіті" вдруге у своїй історії вийшов до фіналу Ліги чемпіонів, а "Інтер" – вшосте зіграв у матчі за ключовий трофей (три перемоги).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, “Манчестер Сіті” 17 травня розгромив мадридський “Реал” (4:0) у домашньому матчі-відповіді 1/2 фіналу Ліги чемпіонів і став другим фіналістом головного клубного турніру Європи.

Головне