Маляр про контрнаступ: Сили оборони вигризають кожен метр землі у ворога

Маляр про контрнаступ: Сили оборони вигризають кожен метр землі у ворога

Сили оборони України невеликими кроками, однак дуже впевнено звільняють від окупантів захоплені території. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна" розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"На декількох напрямках триває наступ. І власне там все відбувається за планом, який встановлений військовими. Там є певні просування на всіх цих напрямках, напрямках, яких рухаються наші Сили оборони. Але дійсно, ворог просто так не буде здавати позиції, які він вже зайняв. І тому тривають фактично запеклі бої і дуже потужний двобій", - зазначила Маляр.

При цьому вона наголосила, що часто окупанти воюють не з українськими військовими, а з цивільним населенням.

"Ми стикаємося насамперед з тим, що ворог суцільно заміновує поля. І є інформація, що навіть цивільні населені пункти на Запоріжжі, скажімо, ворог мінує і навіть не попереджає про це місцевих жителів. І насправді це не тільки проблема для Збройних Сил, які здійснюють наступ. Росіяни воюють з цивільним населенням. Тому це насамперед небезпечно для людей, які там знаходяться", - розповіла заступниця очільника Міноборони.

Крім того вона додала, що на деяких напрямках Сили оборони наступають, а на інших - тримають оборону.

"Ми можемо охарактеризувати ті дії, які відбуваються зараз… Це бої між, якщо ми говоримо про південь, бої, де ми наступаємо, а ворог в обороні. Разом з тим у нас є напрямки, де навпаки ворог наступає, а ми в обороні. Ми фактично поступово, невеликими кроками, але дуже впевнено рухаємося вперед. І можна навіть таку алегорію навести, що вигризаємо кожен метр землі у ворога", - розповіла Ганна Маляр.

Як повідомляли "Ми-Україна", просування ЗСУ на на Бахмутському напрямку за минулий тиждень становило близько 1,8 км.

Головне