Маляр про Бахмут: Якщо чуєте від штабу, що ситуація під контролем, то так і є

Маляр про Бахмут: Якщо чуєте від штабу, що ситуація під контролем, то так і є

Українське військове командування ухвалює оперативні рішення та формує задачі для військових на основі аналізу зміни ситуації, прогнозів дій росіян та оцінки можливостей Сил оборони. Це стосується, зокрема, і Бахмута. Про це повідомила заступниця голови Міністерства оборони України Ганна Маляр у своєму Telegram-каналі.

За її словами, бойові дії супроводжуються серйозною аналітичною роботою великої кількості людей. Рішення приймаються на основі всебічного аналізу та розрахунків ймовірного розвитку ситуації.

Маляр зазначила, що оперативна ситуація на місці "моніториться і доповідається в штаби 24/7". Також штаби безперервно аналізують дії противника та динаміку зміни ситуації за багатьма критеріями. Керуючись отриманими даними вони прогнозують ймовірні загрози та дії противника.

"Оперативну інформацію та зроблену аналітику безперервно доповідають командуванню Оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" в зоні відповідальності якого зараз знаходиться і Бахмутський напрямок", - йдеться в повідомленні заступниці міністра оборонного відомства.

Командування на основі аналізу зміни ситуації, прогнозів дій ворога та оцінки наших можливостей приймає оперативні рішення та формує задачі підрозділам. Маляр додала, що коли українці чують у зведення фразу "ситуація під контролем", то так воно і є.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила, що російські окупаційні війська намагаються просунутися ближче до центру Бахмута. За її словами, ситуація на сході залишається досить складною. Ворог намагається одночасно наступати на Лиманському, Бахмутському, Мар’їнському та Авдіївському напрямках.

Головне