Маляр пояснила, навіщо окупанти підірвали Каховську ГЕС

Маляр пояснила, навіщо окупанти підірвали Каховську ГЕС

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр розповіла, що окупанти підірвали Каховську ГЕС з метою вивільнення необхідних резервів. Росіяни переміщують найбільш боєздатні частини з Херсонського напрямку.

Про це вона розповіла у своєму Telegram-каналі.

"За наявною інформацією стало відомо, що противник здійснює переміщення своїх найбільш боєздатних частин з Херсонського напрямку, це насамперед підрозділи морської піхоти, повітряно-десантних військ та 49 армії", - пояснила заступниця очільника Міноборони.

За її словами, враховуючи втрати та обмеженість в резервах, а також розуміючи нездатність стримати наступ наших воїнів на різних напрямках, російське командування вирішило "звузити" географію активних дій ЗСУ.

"Підрив Каховської ГЕС вочевидь здійснювався з розрахунку не допустити проведення наступу Силами оборони України на Херсонському напрямку та вивільнити необхідні резерви для їх перекидання на Запорізький та Бахмутський напрямки", - зазначила Маляр.

Підривом ГЕС росія намагається відволікти частину сил та ресурсів Збройних сил України на ліквідацію техногенної катастрофи. Це в результаті мало унеможливити звільнення окупованих територій на лівобережній частині Херсонської області.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив про початок контрнаступальних дій Сил оборони. За словами глави української держави, контрнаступальні дії тривають вже деякий час. Разом з тим він наголосив, що щодня спілкується з командувачами різних напрямків. Він закликав українців довіряти нашим військовим, а не Путіну та Telegram-каналам.

Збройні сили України досягли локальних успіхів у Запорізькій області в ході контрнаступальних дій, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Головне