Малюська пояснив відступ від Конвенції з прав людини

Малюська пояснив відступ від Конвенції з прав людини

Міністр юстиції України Денис Малюська повідомив, що Україна у квітні 2024 року вкотре уточнила для Ради Європи перелік наявних обмежень прав і скоротила його. Про це міністр повідомив у соцмережах.

"Сьогодні день почався з новин телеграм-каналів: "ми призупинили захист права на власність та вільні вибори". Почав обдзвонювати колег, що ж ми там примудрилися на третій рік війни призупинити та ще й без мого відома? Доповідаю: нічого!", - написав Малюська.

Повідомлення про можливість застосування обмежень певних прав Україна надіслала практично одразу після запровадження воєнного стану 2022 року, оскільки це частина міжнародних зобов'язань.

Україна у квітні не призупинила захист, а навпаки — переглянула й забрала застереження щодо обмеження певного набору прав.

Нагадаємо, щодо постачання ракет до систем ППО Patriot для України є позитивні перспективи, хоча поки що немає конкретної інформації щодо додаткових систем.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський розкрив деталі щодо досягнень стабілізації на фронті, вказуючи на чотири ключові пункти, які визначають успіх стратегії. 

Головне