Макрон у лютому планує відвідати Київ, – Le Figaro

Макрон у лютому планує відвідати Київ, – Le Figaro

Президент Франції Еммануель Макрон планує відвідати Україну у лютому, провести офіційний візит та оголосити про надання нового пакету військової допомоги.

Про це повідомляє Le Figaro та Reuters.

За даними ЗМІ, Макрон заявив на прес-конференції, що Франція намірена поставити значно більше військової техніки для підтримки оборонних потреб України, зокрема, в сфері захисту її повітряного простору.

"У майбутньому ми зможемо поставити набагато більше техніки і, по суті, допоможемо Україні в її оборонних потребах, зокрема, у захисті її неба. Я сам у лютому поїду в Україну та доопрацюю ці тексти", - сказав він.

Також під час візиту планується підписання двосторонньої угоди про гарантії безпеки між Францією та Україною. Ці заходи спрямовані на підтримку фінансової та оборонної незалежності України та запобігання майбутній агресії з боку росії.

12 січня новопризначений міністр закордонних справ Франції Стефан Сежурне прямує з офіційним візитом до Києва.

Наступного дня з ним зустрівся президент Володимир Зеленський. Спочатку планувалося, що до Києва прибуде Катрін Колонна, однак вона пішла у відставку. На її місце і було призначено Стефана Сежурне. Він очолив Міністерство закордонних справ Франції лише 11 січня.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Зеленський в Давосі провів зустріч з Ентоні Блінкеном. Глава держави висловив вдячність за військову підтримку очільнику Білого дому Джо Байдену, Конгресу США та американському народу. 

Головне