Макрон про війну в Україні: Перемога росії неприпустима

Макрон про війну в Україні: Перемога росії неприпустима

Перемогу росії в Україні не можна допустити у жодному випадку. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон під час візиту до Швеції.

За його словами, Європа повинна продовжувати надавати Україні допомогу та не допустити, щоб росіяни виграли війну. Водночас Макрон наголосив - підтримувати Україну варто "скільки потрібно" навіть без участі Сполучених Штатів.

"Ми маємо бути готовими захищати і підтримувати Україну, що б не сталося, і якими б не були рішення США. Є великий шанс, що США і далі будуть нашим партнером. Але ми маємо чітко розуміти - Україна це частина європейського континенту. І що б не робили США, ми маємо взяти на себе правильне та сміливе рішення підтримувати Україну та український народ.

Для нас неможливо допустити, щоб росія виграла війну. Тому що перемога росії означатиме, що безпекової архітектури на нашому континенті більше не існує", - наголосив Емманюель Макрон.

Разом з тим він додав, що країни Європи мають самостійно ухвалювати рішення, які не дозволять росіянам виграти.

"Яким буде майбутнє країн "східного флангу" НАТО і Європи загалом, Кавказу, країн Центральної Азії, якщо результатом таких великих міжнародних зусиль (з підтримки України - ред.) стане перемога росії?" - зазначив президент Франції.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія зараз зосереджена на війні в Україні, втім країни Заходу вже починають бути більш серйозно струбованими можливими загрозами з боку країни-агресора щодо безпеки інших країн Європи.

Головне