Макрон назвав, які дві країни є головними противниками вступу України в НАТО

Макрон назвав, які дві країни є головними противниками вступу України в НАТО

Президент Франції Емманюель Макрон розкрив внутрішні протиріччя серед членів НАТО щодо можливого вступу України до блоку. Він розповів, що головними опонентами прийняття нашої країни до Альянсу є Німеччина та США, пише dpa.

Перед початком саміту НАТО у США він підкреслив "рішуче протистояння" цих двох країн щодо запрошення України до Північноатлантичного альянсу. Водночас  французький лідер нагадав, що остаточне рішення все ж залежатиме від консенсусу всіх союзників.

Макрон також звернув увагу на розчарування України після торішнього саміту НАТО у Вільнюсі, де Києву не надали чіткого запрошення до членства.

"Українці були вкрай роздратовані, коли зрозуміли, що двері відчинені, але не настільки", - зазначив він.

Президент Франції спрогнозував, що сценарій вашингтонського саміту буде схожим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саміт НАТО-2024: які виклики перед альянсом та наскільки він готовий підтримати Україну

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс готовий посилити свою підтримку України, оскільки всі члени блоку. Водночас він наголосив на важливій різниці між справжнім миром та окупацією та додав, що "єдиний спосіб переконати Путіна, що він не переможе на полі бою - це військова підтримка України" Заходом.

Як писав "Ми-Україна", раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг висловив сподівання щодо членства України у складі Північноатлантичного альянсу в найближчі 10 років. 

Головне