Майже 70 делегацій візьмуть участь у саміті Кримської платформи, - Стефанчук

Майже 70 делегацій візьмуть участь у саміті Кримської платформи, - Стефанчук

Майже 70 парламентських делегацій з усього світу візьмуть участь в саміті Кримської платформи, який запланований на 24 жовтня у Празі.

Про це повідомив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук під час ефіру телемарафону.

Він нагадав, що Україна вже вдруге організовує парламентський саміт Кримської платформи. Перший відбувся минулого року у Загребі, Хорватія. Цього року саміт буде проведено у чеській Празі.

"Така велика кількість парламентів, які беруть участь, свідчить про одне - інтерес до цього питання не згасає, навпаки, зростає. Цього разу практично 70 парламентів і парламентських асамблей представлені тут. Це вражаюча цифра", - підкреслив Стефанчук.

Довідка.

Кримська платформа представляє собою ініціативу української влади, спрямовану на включення питання деокупації Кримського півострова до міжнародної порядку денного.

Перший парламентський саміт Міжнародної кримської платформи відбувся у жовтні 2022 року у хорватському Загребі. У заході взяли участь представники з понад 50 країн та інституцій. Учасники саміту прийняли спільну декларацію, в якій, зокрема, осудили серйозні та систематичні порушення прав людини і зловживання на окупованому Кримському півострові.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, майже половина українців вважають, що рф має достатньо ресурсів для затяжної війни

Головне