Майже 550 ударів по Запоріжжю: Федоров пояснив, чому рф інтенсифікувала обстріли

Майже 550 ударів по Запоріжжю: Федоров пояснив, чому рф інтенсифікувала обстріли

Російське окупаційне військо 547 разів відкривало вогонь по містах та селах Запорізької області. Для ураження ворог застосовував ствольну та реактивну артилерію, а також дрони. Внаслідок атак є руйнування та одна поранена. 

Як повідомив в ефірі марафону "Єдині новини" голова місцевої ОВА Іван Федоров, відомо про руйнування 17 будинків. 

Інтенсифікація обстрілів Запоріжжя та області пов'язана з наміром армії рф знищити якомога більшої кількості цивільних об'єктів та мешканців.

"На сьогодні в мене немає підстав говорити про наступ на Запорізькій лінії фронту, але ми дійсно бачимо, що ворог більш агресивно себе починає вести", - зазначив Федоров.

За даними ОВА, на територіях наближених до зони бойових дій наразі перебуває 607 родин, в яких проживає більш ніж 1200 дітей. Влада закликає їх евакуюватися через безпекові загрози.

Нагадаємо, російська армія у ніч з 9 та 10 травня знову запускала по мирних українських містах ударні безпілотники та ракети. Цієї ночі противник для завдання ураження застосував 10 "шахедів" та дві одиниці ракетного озброєння типу С-300/С-400. Вночі 10 травня ворог завдав ракетного удару по Харкову. Агресор цілив по житловому сектору, в результаті обстрілу у трьох будинках виникли пожежі, постраждало двоє осіб, серед яких дитина 11-річного віку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, підрозділи російської армії суттєво наростили темпи наступальних дій на східному фронті упродовж останнього місяця.

Головне