За добу відбулося майже 200 боєзіткнень, найбільше - на Курахівському напрямку

За добу відбулося майже 200 боєзіткнень, найбільше - на Курахівському напрямку

Протягом минулої доби на фронті відбулося 198 бойових зіткнень між українськими та російськими військами, найактивніші бої точилися на Курахівському, Покровському та Лиманському напрямках. Про це йдеться у звіті Генштабу ЗСУ.

Російські сили завдали один ракетний удар, 44 авіаудари та здійснили 3059 обстрілів, з яких 123 - із реактивних систем залпового вогню. Українська авіація та артилерія завдали чотири удари по скупченнях російських військ, знищивши три пункти

На Куп'янському напрямку зафіксовано 26 ворожих атак. Лиманський напрямок зазнав 37 атак, які були успішно відбиті українськими захисниками. Покровський напрямок став ареною 40 відбитих штурмів різної інтенсивності. Особливо напруженою виявилася ситуація на Курахівському напрямку, де противник 50 разів намагався прорвати оборону українських військ.

Українські захисники продовжують стримувати натиск противника, особливо в районах Синьківки, Невського, Георгіївки та Новодмитрівки. Ситуація залишається напруженою, але контрольованою.

Генштаб ЗСУ також повідомляє про незвичайну активність російської авіації в Курській області рф, де було зафіксовано 12 авіаударів із застосуванням 16 керованих авіабомб по власній території.

Нагадаємо, російські війська здійснили ракетний удар по Миколаєву, використовуючи ракети С-300, через атаку загинула одна жінка, ще 16 осіб отримали поранення. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, в результаті обстрілів і авіаударів по Херсонській області загинуло чотири людини, ще шість осіб отримали поранення. Окупанти завдали ударів по критичній інфраструктурі, житлових будинках та інших об'єктах.

Головне