Маємо всі можливості: у "Нафтогазі" заявили про готовність забезпечити надійність енергосистеми України

Маємо всі можливості: у

Група "Нафтогаз" готова забезпечити необхідні об'єми газу для генерації електроенергії в Україні. Про це заявив очільник "Нафтогазу" Олексій Чернишов, йдеться у сюжеті "Ми-Україна".

За його словами, "Нафтогаз" готовий і має можливості допомогти Україні пройти наступну зиму.

Також Чернишов наголосив - національна компанія готова забезпечити необхідні об'єми газу вітчизняного видобутку на відновлених чи нових генеруючих потужностях. 

"Сьогодні як ніколи потрібно підготуватися до зими, відповідним чином забезпечити якісні установки для когенерації, для генерації електричної енергії з урахуванням природного газу. Тому "Нафтогаз" готується до цього, планує додатковий об'єм природного газу, який ми маємо забезпечити. Видобуток зростає, ми продовжуємо концентруватися на тому, щоб забезпечити Україну власним українським газом", - зазначив Олексій Чернишов.

Україна попри війну накопичує у своїх підземних сховищах достатні запаси газу на зиму і пропонує там зберігати газ ще і західних партнерів. Українська газотранспортна система та її підземні сховища можуть стати невід'ємною частиною європейського ринку і допоможуть ЄС остаточно відмовитися від російських енергоресурсів. А в недалекому майбутньому країна має шанси побудувати декарбонізовану енергетику нового зразка. З цією метою Група "Нафтогаз" уклала у Берліні низку угод з ЄІБ і провідними західними компаніями. У них йдеться про зменшення впливу на довкілля української енергетики, постачання дефіцитного обладнання, а також транспортування та зберігання водню.

"Це все демонструє нашу віру і впевненість у перемозі України. Бачимо Україну сучасною енергетичною державою, яка є і буде енергетичним хабом для Європейського Союзу. І в майбутньому Україна, ще раз підкреслюю, це держава, яка дбає про декарбонізацію, яка дбає про сучасні енергетичні технології, і для цього у нас є всі інфраструктурні і природні можливості", - резюмував Олексій Чернишов.

Як повідомляли "Ми-Україна", від січня в Україні було введено в дію 36 нових газових свердловин, заявили у "Нафтогазі". Із них 11 свердловин є високодебітними, тобто мають видобуток у понад 100 000 кубів газу на добу.

Головне