МАГАТЕ надасть Україні підтримку у добудові блоків ХАЕС, - Міненерго

МАГАТЕ надасть Україні підтримку у добудові блоків ХАЕС, - Міненерго

Міжнародне агентство з атомної енергії надасть Україні технічну допомогу для завершення будівництва нових блоків на Хмельницькій атомній електростанції.

Про це повідомило Міністерство енергетики України.

За інформацією відомства, МАГАТЕ підтримує плани України щодо розширення атомної енергетики, зокрема завершення проекту на Хмельницькій АЕС, і готове надати необхідну технічну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якою буде зима 2024-2025: яка ситуація у енергосистемі та що чекає нас взимку

В міністерстві уточнили, що Україна вже перебуває на завершальному етапі переговорів з Болгарією щодо постачання реакторів, і будівництво може розпочатися після ухвалення відповідного законопроєкту Верховною Радою.

Крім того, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі запропонував організувати технічну місію для безпечної інтеграції нових компонентів в існуючі системи.

Нагадаємо, "Енергоатом" заявив про підготовку до реалізації проєкту з будівництва нової атомної електростанції в Черкаській області. Чигиринська АЕС стане важливим кроком у розширенні атомної генерації України відповідно до Енергетичної стратегії до 2050 року.

Як писав "Ми-Україна" раніше, кількість загиблих внаслідок удару по навчальному закладу в Полтаві збільшилась до 53 людей.

Головне