МАГАТЕ зафіксувало вибухи біля ЗАЕС

МАГАТЕ зафіксувало вибухи біля ЗАЕС

Спостерігачі місії МАГАТЕ зафіксували вибухи у  районі окупованої росіянами Запорізької атомної електростанції.

Про це під час брифінгу в п'ятницю, 28 червня, повідомив голова Держатомрегулювання Олег Коріков.

За його словами, експерти МАГАТЕ зафіксували вибухи 26 та 27 липня. Також спостерігачі виявили міни на території станції.
 
"Останнім часом ми маємо інформацію від представників МАГАТЕ, які постійно перебувають на Запорізькій АЕС, про те, що ідентифіковані міни. Остання інформація була про те, що чули вибухи 26 і 27 липня", – заявив голова Держатомрегулювання.

Коріков додав, що загроза на ЗАЕС зростає, і немає впевненості у тому, що системи безпеки справні, а персонал, найнятий окупантами, - кваліфікований і відповідальний. За відсутності належного технічного обслуговування не може бути впевненості, що ці системи спрацюють належним чином у разі необхідності.

https://weukraine.tv/vyplaty-vijskovym-ta-do-dnya-nezalezhnosti-podatky-bez-pilgo-chogo-nam-chekaty-u-serpni/

"Окупанти перетворили ЗАЕС на мілітаристську базу. Там є зброя, вибухівка, військова техніка, мілітаристський персонал. Це все не має нічого спільного із забезпеченням ядерної традиційної безпеки", - сказав Коріков.

На його думку, необхідно відновити онлайн-передачу даних з радіаційного моніторингу ЗАЕС, але на сьогодні передача даних не відновлена.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, прокурори Вінницької обласної прокуратури передали до суду обвинувальний акт українського блогера Анатолія Шарія та колишнього очільника поліції Вінниччини Антона Шевцова.

Головне