Литва викликала посла Ватикану через суперечливу заяву Папи Римського

Литва викликала посла Ватикану через суперечливу заяву Папи Римського

Литва викликала на бесіду апостольського нунція Ватикану після того, як папа Франциск у своєму виступі звеличив російський імперіалізм. Це стандартна дипломатична процедура для висловлення однією країною невдоволення діями іншої.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністерство закордонних справ Литви.

Вказується, що дипломата Ватикану чекають у відомстві відразу ж, як він повернеться з відпустки.

“Міністерство закордонних справ запросило Апостольського нунція архієпископа Петара Раїча на співбесіду на початок вересня, коли він повернеться з відпустки”, – сказала речниця відомства Пауліна Левіцкіте.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск під час діалогу з російською молоддю висловив захоплення “великою росією”. Він закликав росіян “ніколи не відмовлятися від імперської спадщини”. Речник МЗС України Олег Ніколенко нагадав, що саме такою “імперіалістичною пропагандою” рф виправдовує вбивства тисяч українців.

Пізніше у Ватикані пояснили слова Папи Римського про спадщину “великої та освіченої” росії.

“У словах привітання, звернених до деяких молодих російських католиків в останні кілька днів, як видно з контексту, в якому він їх виголосив. Папа мав намір заохотити молодих людей зберігати і розвивати те позитивне, що є у великій культурній та духовній спадщині росії. Звичайно, не звеличувати імперіалістичну логіку”, — заявив директор Ватиканського пресцентру Маттео Бруні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Румунія та Нідерланди домовилися про створення тренувального центру українських пілотів на винищувачах F-16.

Головне