Литва виділить кошти на закупівлю засобів ППО для України, - Міноборони

Литва виділить кошти на закупівлю засобів ППО для України, - Міноборони

Литва виділить 6 млн євро для посилення системи протиповітряної оборони в Україні. Така допомога буде надана спільно з іншими європейськими країнами.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, передає Delfi. Як зазначається, Литва, а також Велика Британія, Норвегія, Нідерланди, Данія, Швеція та Ісландія купують засоби ППО для України на 107,5 млн євро. Внесок Литви становить 6 млн євро.

"Литва постійно знаходить різні способи підтримати Україну. Засоби протиповітряної оборони, закуплені сімома країнами, зміцнять здатність України захищати критично важливу інфраструктуру, цивільних осіб і військовослужбовців", - заявив голова литовського оборонного відомства.

При цьому закупівля засобів ППО для України є першим із п'яти запланованих пакетів підтримки в рамках другого раунду закупівель Міжнародного фонду для України. Про це також зазначив Анушаускас.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія та її союзники анонсували передачу Україні нової військової допомоги в галузі протиповітряної оборони (ППО). При цьому в Британії заявили, що озброєння вартістю 92 млн фунтів (понад 115 млн доларів США) закуплять найближчими місяцями. Це відбудеться через міжнародний фонд для України. Представники Британії також зазначили, що зброя, яку отримає Україна, підвищить здатність “захистити критично важливу національну інфраструктуру, цивільне населення та особовий склад на передовій”.

Також США виділили новий пакет військової допомоги для України. До нього увійдуть озброєння та техніка на 325 млн доларів.

Головне