Лимано-Куп’янський напрямок залишається лідером за кількістю ворожих атак, - Череватий

Лимано-Куп’янський напрямок залишається лідером за кількістю ворожих атак, - Череватий

На лінії Лиман-Куп'янськ за минулу добу росіяни здійснили більш як 600 обстрілів та понад два десятки авіаційних нальотів на позиції Сил оборони України. Оперативні дані про ситуацію на вказаному напрямку в ефірі "Ми-Україна" навів Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

"Цей напрямок залишається лідером по артилерійських ударах ворога, 601 раз він обстріляв наші позиції з усіх типів та калібрів артилерії, відбулося п'ять ворожих штурмів та 22 авіанальоти", - розповів він.

За його даними, упродовж минулої бойової доби російське військо на Лимано-Куп’янському напрямку втратило 23 окупанти вбитими, ще 108 - пораненими. Також українські воїни підірвали три ворожих танкиТ-72, знищили дві гармат Д-30, чотири міномети, легкий броньований артилерійський тягач МТЛБ, а також безпілотник, польовий склад БК та два автомобілі.

Нагадаємо, Череватий розповів, що Сили оборони України продовжують утримувати ініціативу на Бахмутському напрямку і щоденно "по сотням метрів звільняти нашу землю". За його підрахунками, на вказаному відтинку фронту ЗСУ утилізували 95 окупантів ,ще 187 – отримали поранення, троє – поповнили обмінний фонд. Також, за його словами, маємо великий “врожай” знищеної російської техніки, включно з двома танками, САУ "Гвоздика", станцією РЕБ "Борисоглебськ" тощо.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Державний департамент США отримав дані, які дають відомству підставу допускати, що російська федерація готує операцію під чужим прапором у Чорноморській акваторії.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.