Лукашенко збирається брати участь у президентських перегонах у 2025-му

Лукашенко збирається брати участь у президентських перегонах у 2025-му

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко збирається брати участь у президентських перегонах у 2025 році. Наразі він відбуває свою шосту каденцію на посту президента країни.

Про це повідомило білоруське державне агентство BELTA з посиланням на слова Лукашенка під час відвідання виборчої дільниці у неділю, 25 лютого. Лукашенко разом із молодшим сином Миколою віддали свої голоси на 481-й дільниці в Університеті фізкультури в Мінську. У цей день в країні тривають вибори депутатів Палати представників Національних зборів і депутатів місцевих рад.

"Передайте їм (тим, хто виїхав з Білорусі – ред.), що піду! І що складнішою буде обстановка, що активніше вони розбурхуватимуть наше суспільство і вас зокрема… то швидше я піду на ці вибори", – наголосив самопроголошений очільник Білорусі під час спілкування з журналістами.

За його словами, ніде у світі немає таких "відкритих, чесних принципових виборів, як у Білорусі". Пізніше у нього запитали, чи можна розглядати його заяву про висування кандидатури як однозначну, і чи означає це, що починається новий електоральний цикл.

"Офіційно чи неофіційно – яке запитання, така й відповідь. Я відповів так, як поставили мені запитання. Якщо треба конкретизувати, то я абсолютно серйозно і щиро скажу: нічого нового поки сказати не можу… Попереду ще рік до президентських виборів. Багато що може змінитися. Звісно, я і всі ми, суспільство будемо реагувати на те, які зміни відбуватимуться в нашому суспільстві, і в якій ситуації ми підійдемо через рік до голосування", – пояснив Олександр Лукашенко.

Водночас він також сказав, що думає про те, як "гідно провести рік якості", "аби, навіть якщо нинішній президент не піде на вибори", то його запам'ятали. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Держприкордонслужбі назвали заяви білоруського президента Олександра Лукашенка про нібито затримання "українських диверсантів" на кордоні з Білоруссю абсурдом.

Головне