Лукашенко заявив, що переміщення ядерних боєприпасів у Білорусь вже почалося

Лукашенко заявив, що переміщення ядерних боєприпасів у Білорусь вже почалося

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що російська ядерна зброя вже почала переміщуватись у його країну. Це відбувається в межах двосторонніх домовленостей.

Про це Лукашенко повідомив у четвер, 25 травня, у кулуарах Вищого Євразійського економічного форуму в Москві. Диктатор прокоментував підписану міністрами оборони Білорусі та рф угоду про розміщення російської ядерної зброї на території Білорусі.

"Уже ухвалене рішення в розвиток того, що було сказано усно. Нам треба було підготувати місця, зберігання і таке інше. Ми все це зробили, тому… почалось переміщення ядерних боєприпасів", – підкреслив Лукашенко.

Йому також поставли уточнювальне питання про те, чи вже перебуває ядерна зброя рф у Білорусі. На це він відповів: "Можливо. Я приїду – подивлюсь".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська федерація та Білорусь підписали угоду щодо розміщення тактичної ядерної зброї на території Республіки. У російських ЗМІ повідомляють, що міністр оборони рф Сергій Шойгу зробив заяву про те, що Захід нібито веде “неоголошену війну” як проти російської федерації, так і проти Білорусі.

росія та Білорусь, які є близькими союзниками у війні проти України, на початку цього року домовилися розмістити частину тактичного ядерного арсеналу Москви в Білорусі.

Також росіяни “розганяють” фейк про підготовку обстрілу сховища ядерного палива в Харкові. Як пише пропагандистське видання, “київський режим” може спробувати організувати провокацію з метою “дискредитації” рф. 

Головне