Лукашенко підпадає під статтю "держзради", за яку передбачена смертна кара, - Свердлов

Лукашенко підпадає під статтю

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підпадає під закон, який передбачає смертну кару для чиновників, які вчинили "державну зраду". Його диктатор підписав у четвер, 9 березня.

Про це повідомив головний редактор "Єврорадіо" Павло Свердлов в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Цей терорист"як раз і підпадає під цей закон щодо смертної кари. Її, зокрема, запровадили для військових та державних службовців за держзраду. Але ми вважаємо, що Лукашенко сам собі вписав у кодекс "розстрільну статтю", тому що якщо хтось і зраджує інтереси білорусів, то це сам Лукашенко", - розповів він.

Свердлов також додав, що за 2,5 роки репресій, у Білорусі не закінчуються активісти, які хочуть змінити щось у своїй країни, або допомогти тим, хто вже наважився на це.

За словами Свердлова, Білорусь також допомагає росії підготовкою мобілізованих. Зокрема, останні місяці в посиленому режимі.

"Головне, чим зараз допомагають білоруси росіянам - це підготовка мобілізованих. Це відбувається на наших очах і це не сховати. Спочатку "пушичне м‘ясо" та техніка прибувають у Білорусь (Барановичи). На полігоні їх готують і вони потім відправляються у Ростовську область, звідки їх перекидають на окуповані території", - зазначив він.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, який передбачає смертну кару для чиновників і військовослужбовців, які вчинили “державну зраду”. Законодавча норма передбачає поширення кримінальної відповідальності за зраду державі, вчинену посадовою особою, на всіх осіб, які обіймають державні посади.

При цьому за зраду державі, вчинену службовою особою або військовослужбовцем, запроваджується можливість застосування виключної міри покарання – смертної кари.

Головне