Лукашенко назвав ескалацією участь військових КНДР у війні проти України

Лукашенко назвав ескалацією участь військових КНДР у війні проти України

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю BBC спростував інформацію про залучення північнокорейських військових до війни в Україні. Про це повідомили в інтерв'ю BBC під час візиту до росії на саміт БРІК.

Він назвав такі повідомлення "дурнею" та заявив, що Володимир Путін "ніколи б не став залучати армію іншої країни" до бойових дій.

За словами Лукашенка, поява військ будь-якої іншої держави на лінії зіткнення, включно з білоруською армією, призвела б до ескалації конфлікту. Він вважає, що це могло б спровокувати введення військ НАТО в Україну у відповідь на втручання третьої сторони.

Білоруський лідер також заперечив прохання з боку Путіна надати білоруські війська для участі у конфлікті. Водночас варто зазначити, що територія Білорусі від початку повномасштабного вторгнення використовувалася російськими військами для наступу на Україну та завдання ракетних ударів.

"Це було б кроком до ескалації конфлікту, якби збройні сили будь-якої країни, навіть Білорусі, опинилися на лінії зіткнення. Навіть якби ми втягнулися у війну, це був би шлях до ескалації. Чому? Тому що ви, англосакси, відразу б сказали, що з одного боку втрутилася інша країна... і в Україну будуть введені війська НАТО", – заявив він в інтервʼю BBC.

Заяви Лукашенка пролунали під час його візиту до росії на саміт БРІКС, де він намагався виправдати дії свого давнього союзника Володимира Путіна та пояснити роль Білорусі у конфлікті.

Нагадаємо, від початку повномасштабного вторгнення рф міжнародні партнери передали українським енергетикам 19,2 тисячі тонн гуманітарної допомоги для підтримки роботи енергосистеми.  

Як писали "Ми-Україна" раніше, у ніч на 25 жовтня українські захисники успішно протистояли черговій повітряній атаці на столицю, знищивши близько 15 ворожих дронів.

 

Головне