Луганський клірик УПЦ МП постачав ювелірні вироби до росії: СБУ оголосила підозру

Луганський клірик УПЦ МП постачав ювелірні вироби до росії: СБУ оголосила підозру

Служба безпеки України повідомила про заочну підозру настоятелю храму УПЦ МП у тимчасово окупованому Луганську Сергію Гутенку, який постачає ювелірні вироби до росії та співпрацює з окупаційними угрупованнями. 

Про це повідомляє СБУ в Telegram.

Гутенко, окрім своєї релігійної діяльності, володіє ювелірною компанією в тимчасово окупованому Луганську, яка постачає продукцію до росії. Серед клієнтів - представники російської православної церкви, що закуповують дорогоцінні вироби для своїх колекцій та єпархій, а також російські окупаційні угруповання та ФСБ, для яких виготовляються спеціальні ювелірні відзнаки. 

“Компанія фігуранта регулярно фінансує бюджет країни-агресора, сплачуючи “податки” до окупаційної адміністрації гауляйтера Пасічника”, - йдеться у повідомленні. 

Після початку повномасштабного вторгнення рф Гутенко розширив продаж ювелірних виробів по всій тимчасово окупованій території України. 

Слідчі СБУ заочно повідомили йому про підозру у колабораційній діяльності за ч. 4 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Розслідування триває.

Розслідування проводять співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Верховна Рада ухвалила законопроєкт №8371 у другому читанні та в цілому, який забороняє діяльність релігійних організацій, що мають керівний центр у країні-агресорі.

Головне